It's never to late to be what you might have been

Börjar bli lite spänd för nu är det mindre än 1 v kvar till jag måste lämna denna kära lägenhet i bondi.

Som vanligt har jag inga vidare planer angående vad jag ska göra här näst någon större stress, nervositet eller orolighet över att inte veta hur, vart eller när känner jag heller inte. Världsvan kanske passar in rätt så bra på mig.

Hanna, en liten 20 åring som tar sig runt världen på egen hand. Har faktiskt varit "ensam" lite mer än ett år nu. Det bästa året i mitt liv.

För tillfället har jag inte mer än 10 000 kr på kontot. Eller rättare bestämt 3000 kr på kontot och resten liggandes under sängen. Ansvarsfullt Hanna! Många undrar säkert hur en sådan slarvig och iresponsibel (svengelska??) person klarar sig, jo tack det undrar jag också ibland...

Det största problemet jag har för tillfället är nog hur jag, Hanna Ryden, ska kunna transportera mig ner till Melbourne med ca 30 kg....Funderar på tåg..

Borde göra min super fund tax return också så att jag kan få lite mer pengar...

Sluttänkt på det. Ikv blir det att släppa loss och parta lite med världens bästa Sylvie son jag känt i ca 9 månader nu:) hur mycket fina minnen delar inte vi nu???


A goal without a plan is just a wish

Så jävla mätt så jag håller på att spricker. Den mexikanska tejkvällen igår fick mig att inta en himla massa, Yummiiie! Nu sitter jag på bussen hem från peta och kan inte vänta tills jag e hemma och få skynda ber till havet för att hoppa på min bästa kompis fånga lite vågor :) massa fint väder !!

In a week time heading off, prob to Melbourne. Considering Perth but since I've already been there for like 3 months i recon it isn't the best idea. Cant wait for some vegiemaite toasts for brekky and to hopefully catch some awesome waves today !!!!! Yaayyyy


Pretty small world hey ?

Nu ska jag ge galna exempel på hur jäkla liten världen är, vi börjar från början.

• träffade Moa och hennes mamma ( min gamla fritidsledare) inne i en affär mitt i sydney. Och ja Sydney har ca 5 miljoner invånare.

• träffade malin, Paula och Tove som jag gick på högstadiet tillsammans med på gili Islands i Indonesien.

Började prata med Andreas och Emmy i Darwin och inser snabbt att de är svenskar, sedan också från Falun och att jag tydligen hade läst rättskunskap med Andreas.

Häromdagen ser jag två personer i min ålder som jag känner igen, traskandes på en gata i Sydney. Jag springer fram och frågar om dom inte är från Falun och visst var dom det . Haha

En kile som jag såg en natt ute i Thailand ser jag sedan slumpvis i Laos, snor hans t shirt och nu såg jag han igen i sydney.

Samtidigt som jag och Sylvie står och pratar inne på en club i Sydney om gamla minnen, om en kille hon va helt dökär i för ett år sedan, vem tror ni går förbi??? Jo han !!

Sitter i en bar vid tubingen i Laos och helt plötsligt ser man Johan Nilsson och Oscar Eliasson från gymnasiet :D!!!!

Igår kv hade vi party i huset där jag bor och den kanadensiska tjejen konstaterar att jag måste varit i Laos eftersom jag har alla mina bangles runt handleden. Javisst säger jag och frågar om hon också varit där sen kommer vi fram till att hon jobbat i baren där vi skulle ha börjat jobba i samtidigt som hon va där och att hon fått dissen av en kille som jobbade där pga att jag träffade honom. Och dom kände tydligen varandra. HAahhh

The world is smaller than u think hey :D??

Igår kom Mitch som jag träffade i Bali hit. Och hälsade på :) det va skoj :)! Nu ligger jag ich svettas ihjäl på stranden bland tusentals andra människor en solig lördag på bondi. Dessvärre kan jag inte se några vågor. Ska snart möta upp med Neil igen för första gången på 2 mån. Är skate tävling här på stranden idag sp måste väl ta en titt Antar jag :)

Stekt pepparkaka is back :) now lets go for à surf !!! Imorn äre mexikansk tjejkväll som gäller :))!!

Nyss pratat i 2 h med peta i tel. Glad att jag inte är den enda som har kill draman hela tiden hahaha .


Utgång

Idag har jag klätt upp mig för första gången på länge. Jag känner mig tjejig och töntig. Men kul !


Arbetslös

Aldrig har det känts så skönt att vara utan jobb igen!!

Nu har jag äntligen tid att göra vad jag vill. Har varit med Benjamin hela dagen och nu är jag påväg hem. Ska ta ett kvällsdopp/ surf När jag kommer tillbaka sen ska jag ut med Sylvie :) imorgon ska vi surfa tsm :)

Snart drar jag till Melbourne, wiehe. Inte för att jag har skjuts eller ngt på de 200 milen men de fixar vi väl :D! Min spontanitet gör mig lite rädd ibland! Haha

Nu BBQ och farvel party for en tjej jag bor med.

Av ngn anledning så uppdaterar jag Aldrig helt så ni kan jag säga att jag sitter på bussen påväg till Palm Beach i solen tsm med Sylvie :) ikv ska jag hem till peta och vi ska gå ut med hennes kompisar sen i morgon ska vi dra till freshwater Beach :) sen på kvällen house party och hejdå till norskornA.


Spontana jag

Forget the topic. I hate topics, I never know what to write.

Yesterday I was out with Sylvie and friends. We went to a hostel in the city drinking first and then we went out all together. Ooh fuck I miss the hostel life so badly!!!all people like a big huge family' thank good im moving to Melbourne next week!!!!

After I went back to Benjamin's place. No sleep at all so I'm kinda dead today. At least I started work about 3ish :)

Tonight I'll go back to their place hanging out and ill hopefully get a really good sleep. Had migraine yesterday which was terrible. To bright to open my eyes, to loud to listen, to spinning to walk, to I'll to eat. I guess it's been too much work for me lately.

Can't really get used to my hair either. Honestly I already miss being a blondiie. But whatever :)))

__________

That was old shit that I forgot to update. ATM I'm on my way to the city for doing some cloths shopping, I just neeeed something new!! Then I'll be working. Gonna tell today that I have to leave on thurs :) then I'll prob take off to Melbourne :)


Alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag; en dag som får alla ensamma att känna sig lite mer ensamma.

Saknar er allA underbara vänner <3


Konsten att kombinera

Om tjugo år, närmare bestämt om 7305 dagar om man ska vara exakt, även inkluderat dessa år som vi kallar skottår, vad kommer jag att göra då? Kommer jag att vara gift ensamstående eller rent utav redan frånskiljd? Skulle jag reagera om någon tilltalade mig mamma istället för Hanna?

Framtiden. En tredjedel av livet om du frågar mig. Frågar du din lärare eller förälder skulle den antagligen utgöra en mycket större andel. Vad vill du göra efter gymnasiet? Vad vill du studera? Vad vill du jobba med senare i livet? Och visst, även om vi inte vet svaret vid 15 års ålder så är det ändå en självklarhet för dem att vi har hunnit med att tänka på det, och och i alla fall spenderat lite tid till att planera och fundera. Helst ska vi också gärna veta.

Motsägelsefullt om du frågar mig. För det är just dessa personer som många gånger också försöker banka in i våra skallar; Lev nu, nu, nu! Sluta oroa dig över framtiden eller gräm dig över det förgångna! Ta det lugnt, allt kommer bli bra, det kommer lösa sig! Jaha, så vi ska leva i nuet samtidigt som vi ska vara kapabla till att veta svaret, svaret på framtiden.

Jag håller inte riktigt med. För mig är nuet den andra tredjedelen av livet, för många andra utgör det den en mycket större del, för de allra flesta är nuet det så kallade livet.

Ja, jag vet att denna minut är 60 sekunder som jag aldrig kommer kunna återuppleva igen. Men är det inte också det som gör livet så fantastiskt spännande, intressant och helt mirakulöst? Livet är ingen film som du kan spola förbi de snuttar du inte gillar eller spola tillbaka till det stunder du skulle offra allt för att få återuppleva igen. Att leva här och nu och inte i minnena från igår eller i planerna för imorgon är svårt. Jag är riktigt jäkla kass på det. Jag kan spendera timmar, om inte dagar till att bara ligga och kolla på fotografier från barndomen eller från den senaste resan. Jag kan spendera samma tid, om inte mer till att planera nästa spännande resa eller fest med vänner och familj. Jag är en riktig expert på att sakna och längta. En expert på att leva i minnen och drömmar. Dåtid och framtid, inte nutid. Men vad gör det? Mina minnen och drömmar skapar mig, gör mig till den jag är. Jag behöver minnen att se tillbaka på, jag behöver planer att se fram emot. Jag behöver även en nutid för att kunna se tillbaka, en nutid till att kunna planera.

För 20 år sedan var jag en blivande storasyster. Om 20 år kanske ni kan kalla mig mamma. Idag är jag Hanna. En Hanna som alltid kommer vara en storasyster, en Hanna som alltid kommer kunna bli mamma, men ibland räcker det med Hanna. Låt mig minnas de stunder som får mitt hjärta att slå ett extra slag, låt mig få fantisera om en spännande framtid. Låt mig minnas, känna och längta, då nu och sen. Dåtid, nutid, framtid. Konsten att kombinera, konsten att leva.


Sunshine

Slow down everyone you're moving to fast. Frames can't get you when you're moving like that.

Sitter på bussen på väg till jobbet. För tillfället står bussen alldeles bredvid stranden och vad jag kan se är en näst intill tom kritvit sandstrand men ett desto mer fullt hav, ett hav fullt av surfare som försöker fånga en och annan våg i det underbara vädret. Tyvärr kommer jag Spendera min dag på jobbet men om ngn vecka är jag tillbaka ut på vägarna igen. Och tills dess tänker jag försöka njuta så mycket som möjligt av nuet.

Ikväll är det konsert i bondi.


Trött

Min enda lediga dag och jag är helt död.

Sovit från tolv till fyra på eftermiddagen. Självklart jättefint väder. Just nu ligger jag hemma på kräskullen och kollar ut över havet och på alla som har tillräckligt med energi för att orka surfa. Önskar jag vore en av dem.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1614974/images/2012/pic_188799329.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1614974/images/2012/pic_188799329.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1614974/images/2012/pic_188799337.jpg" class="image">


Sol och nu reign:(

Gick med en av mina rumskompisar till stranden innan jobbet. Nu väntar jag bara på att få sluta!!tyvärr så regnar det massa ute nu!!! Sug :)

Åtminstone är det helg och jag är på mitt vanliga spralliga och överenergiska humör. Lite små glädjeskutt här och var skadar väl inte. Ha en bra helg alla :)))!!


Frrreeeeedag hurra !

Nyvaken jaha! Klockan är halv åtta och jag har redan hunnit stroppat in ca 10kg kläder i tvättmaskinen, det var på tiden ! Har ett par skor i torktumlaren, hoppas den inte går sönder ?

Har hunnit med att äta två små kakor till frukost också. Se fortf en sådan där jobbig illamåande känsla kvar i magen doc, en sådan där känsla man bara kan få när man e hungrig. Hoppas jobbet har ngt fint att bjuda på idag i 7,5 h. Ikv ska jag och Cam se på jouresic park. Haha. And imorgon väntas maaat för de e tjejfest med bbq!! Mums!!

Om 3 v så är jag på vägarna igen med 90% säkerhet. Road trip with Sylvie igen!!! Wie !!

Nu ska jag tvätta mitt hår som jag för övrigt klippte sj i förrgår.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1614974/images/2012/pic_188628434.jpg" class="image">


Hej och hå

I love surprises ! And life's the biggest one:)

Godnatt !( ps mamma, jag svälter ihjäl :((( bara ätit bröd idag. 2 ynka skivor...)


Godmorgon bondi !

Vaknade precis. 7 på morgonen. Tänkte göra all min tvätt nu so jag inte orkat gjort på över en månad (lite har jag dock tagit mig ork till att tvättat i handfatet). Vad ska det bli av mig? Får ta och hitta en händig man antar jag :)

Skulle kunna gå ner för en surf innan jobbet men är alldeles för trött för det också. Så vi tar det i morgon i stället när jag inte börjar förrän 3 :).

I stället ska jagkolla upp lite visumgrejs och annat smått och gått online vilket nu är möjligt nu när även hanna
(hon som lovade sig själv att aldrig någonsin köpa en iPhone) även äger högteknologi. Rätt så underhållande måste jag erkänna och väldigt praktiskt faktiskt.

Nu ska jag gå och hitta en brödskiva eller en kakbit till frukost, ja det är det enda som finns på insidan av mina skåpluckor om man bortser från kylskåpet som faktiskt innehåller en smörförpackning.


Tjaaaah

Mmuums åt just ännu en till rostad macka med vegemite samtidigt som jag låg och skypade med Antonia och diskuterade vem som kommer gifta sig först och annat trams, haha :)!

Jag är glad för tillfället. 1 för att jag kommer få ca 5000 kr för denna veckas jobb. 2 för att jag ska förlänga mitt turistvisa i 3 mån. 4 för att jag och Sylvie ska göra road trip. 5 för att jag ska träffa Cam på fre. 6 för att vi ska ha tjejfest hos peta på lör. 7 för att jag just pratade med e som jag inte pratat med på väldigt länge och som jag snart kan se igen om ngn månad :))!



To be a backpacker..

Saknar!! Jag dör av saknad av Asien. 6 v till sen börjar nästa äventyr. Frågan är bara vart??


Hello there dear world

I miss backpacking, I miss adventure, I miss spontaneous decision making everyday !!!!

Nz Eller Asia?????


Hmmm

Sitter nyvaken på min säng med en tom yoghurt förpackning bredvid mig. Stressad och förvirrad över stora beslut som ska fattas.

Vart ska jag ta vägen här näst? När man inte har en aning om vad man vill eller med vilka man ta ett nytt steg med ut i den stora vida världen så känns det för tillfället lite hopplöst.

Nåväl. Någonstans kommer jag i alla fall befinna mig om 6 v. Frågan är bara vart och med vilka.

För tillfället jobbar jag och sliter som en galning och när man inte har tid för annat så inser man även hur obeskrivligt kul och underbart jag har haft det de senaste året, så många fanatiska personer jag träffat och så många helt otroliga nya ställen jag fått chansen att se.

Dreams that became memories


RSS 2.0